Pirmokų „Sveikų pusryčių lėkštė“

     Mokslinių tyrimų duomenimis pusryčių svarba turi didelę reikšmę augančio žmogaus organizmui. Linksmai ir kūrybiškai patiektas maistas lėkštėje, derinant maisto pasirinkimo žinias, gali paskatinti vaikus ugdytis sveikos mitybos įpročius bei tapti puikiu energijos šaltiniu sėkmingai dienos pradžiai.
     Nuotolinių pamokų metu pradinio ugdymo mokytojos Rasa Solovejienė, Jolita Šiukštulienė ir Rita Adomonienė paragino savo auklėtinius, 1e, 1f, 1g klasių mokinukus, atskleisti kūrybinius gebėjimus įvairiai ir sveikai pusryčiaujant, taikant sveikos mitybos principus, dalyvaujant sveikos gyvensenos nuotoliniame konkurse „Sveikų pusryčių lėkštė“.
     Pirmokai turėjo galimybę virtualią dailės ir technologijų pamoką perkelti į namų virtuvę, kurioje pasipuošę prijuostėmis ir šefo kepuraitėmis, tapo kulinarais. Čia iš įvairių maisto produktų jie gamino sveikuoliškus linksmuosius sumuštinius. Mokėsi estetiškai pateikti paruoštą maistą lėkštėje: vieni dėliojo mozaikas, kiti - paveikslėlius, dar kiti - pasakų personažus ar pan.
     Tikime, kad Vilniaus Gabijos progimnazijos pirmokai nuo mažų dienų įpratę valgyti sveikus bei maisto medžiagomis praturtintus pusryčius, šį įprotį lengviau išlaikys ir suaugę, o tai padės išvengti greito nuovargio, ilgiau išliks energingi bei žvalūs.
     Mokytis gali būti smagu!
Tekstą parengė pradinio ugdymo mokytojos Rita Adomonienė ir Rasa Solovejienė